Στον Σχοίνο δεν θα απολάυσεις μόνο την Θάλασσα αλλά και το Βουνό

Επαγγελματίες Σχοίνου/ Ιανουάριος 20, 2017/ Uncategorized/ 0 comments

Ο Σχoίνος είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο των κατοίκων της Αθήνας με πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, 90 Km από το κέντρο της Αθήνας ( 1 ώρα με το αυτοκίνητο ) και 110 Κm από το Διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριο Βενιζέλο (1 ώρα και 25 λεπτά με το αυτοκίνητο, μέσω Αττικής οδού).

Ο Σχοίνος αναπτύσσεται στους πρόποδες των Γερανείων όρων. Τα Γεράνεια όρη διαθέτουν πλούσια χλωρίδα : πεύκα, δρύες, έλατα. Τα Γεράνεια διαθέτουν πλούσιο βιότοπο 950 ειδών ζώων και πουλιών. Αποτελούν προστατευμένη περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000. Αποτελούν μοναδικό προορισμό για πεζοπορία ή ποδηλασία.

 

Όμως στο Σχοίνο ο επισκέπτης δεν θα απολαύσει μόνο το βουνό αλλά θα χαρεί πολύ και τη θάλασσα. Ο Σχοίνος διαθέτει δύο παραλίες όπου τα πεύκα καταλήγουν μέσα στη θάλασσα, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκονται και άλλες οργανωμένες παραλίες. Ο Σχίνος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Μαυρολίμνης, απέχει μόλις 6 Km. Το λιμάνι της Μαυρολίμνης μπορεί να φιλοξενήσει το σκάφος σας όλο το χρόνο. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τις Αλκυονίδες νήσους οι οποίες απέχουν απόσταση 6 ναυτικών μιλίων, πολλές ήσυχες παραλίες με καταγάλανα νερά που θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές. Για τους λάτρεις του ψαρέματος ο Κορινθιακός κόλπος είναι γεμάτος εκπλήξεις.

 

Share this Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*