Πάσχα στο Σχοίνο Κορινθίας απολαύστε τον

Επαγγελματίες Σχοίνου/ Μάρτιος 29, 2018/ Uncategorized/ 0 comments

Ο Σχοίνος είναι ένα απο τα πιο γραφικά και όμορφα ψαροχώρια της Πελοποννήσου και απέχει μισή ώρα απο την Κόρινθο και 50 λεπτά απο την Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να αναπτυχθεί ο ευλογημένος απο την φύση τόπος τουριστικά..

και να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους επισκέπτες τους οικιστές όσο και στους διεθνείς τουρίστες.

 

 

Φωτογραφία του Nikos Ktl.

Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ έχει να επιδείξει το πρώτο μέρος από ένα άλλο μεγάλο έργο: τον Kήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού που περιλαμβάνει ήδη τις εξής θεματικές ενότητες:

 • Πανελλήνιοι Αθλητικοί και Καλλιτεχνικοί Αγώνες, Ολυμπιακοί Αγώνες, Πυθικοί Αγώνες ή Πύθια, Ίσθμια, Νέμεα.
 • Από την Πέλλα στην Ινδία. Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 • Ομήρου Ιλιάς και Ομήρου Οδύσσεια.
 • Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση.
 • Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.
 • Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία.
 • Ασκληπιός και Αρχαία Ελληνική Ιατρική.
 • Ήρωες και Ημίθεοι Ηρακλής, Ιάσων, Θησεύς.
 • Η Χιλιόχρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
 • Η Κύπρος στην Ελληνική Μυθολογία, Ιστορία και Πολιτισμό.
 • Μεγάλοι σταθμοί της Ελληνικής Ιστορίας.

 

 

 

Ο επισκέπτης μπορεί να δει και να παρακολουθήσει πάνω σε μεγάλους πίνακες με πλουσιότατο και μοναδικό οπτικό υλικό, την πορεία του Μ. Αλεξάνδρου από την Πέλλα ως την Ινδία και τις επιπτώσεις από το μεγάλο έργο του. Μπορεί να δει τον Τρωικό πόλεμο και την Οδύσσεια και να διαβάσει την περίληψη κάθε ραψωδίας. Μπορεί να διαβάσει σε μετάφραση τα ποιήματα της Σαπφούς, του Ανακρέοντος και του Πινδάρου. Να παρακολουθήσει την πορεία της Ελληνικής Φιλοσοφίας από τους Προσωκρατικούς Ίωνες φιλοσόφους ως τον Πυθαγόρα, τον Δημόκριτο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τους Στωικούς, τους Επικούρειους. Να δει το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, τον Ιπποκράτηκαι το μεγάλο έργο του, τον Δημοκήδη, τον ιατρό του Δαρείου, τον Γαληνό, τον Ηρόφιλο της Αλεξάνδρειας τον Διοσκουρίδη, τα Βυζαντινά Νοσοκομεία που αντικατέστησαν τα αρχαία Ασκληπιεία. Δύο χιλιάδες χρόνια Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Ιατρικής. Επίσης μπορεί να παρακολουθήσει τους Αρχαίους Ολυμπιακούς και άλλους Πανελλήνιους Αθλητικούς και Μουσικούς Αγώνες (Νέμεα , Ίσθμια , Πύθια). Μπορεί τέλος, σε είκοσι μεγάλους πίνακες να δει την γέννηση και την μεγαλειώδη πορεία του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος , τη λατρεία του θεού Διόνυσου και τον διθύραμβο,αρχαίες παραστάσεις έργων των μεγάλων τραγικών , Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη και των μεγάλων κωμικών Αριστοφάνη και Μενάνδρου.

Ο Κήπος Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού συνδυάζει τρεις διαστάσεις που ήταν χαρακτηριστικές του Ελληνικού Πολιτισμού: τη φυσική ομορφιά, την καλλιτεχνική ομορφιά με αγάλματα και την παιδεία.

Ο κύριος στόχος του Κήπου Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού του Ιδρύματος Δαμιανού είναι παιδαγωγικός. Απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και επιδιώκει να τους δώσει, με άνετο, οπτικό και εύληπτο τρόπο, μια αυθεντική εικόνα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού που είναι όχι μόνο εθνική κληρονομιά αλλά και πανανθρώπινη. Η κληρονομιά αυτή δεν είναι παρωχημένη και ξεπερασμένη.Είναι ένας μεγάλος Αρχαίος Ήλιος και ένα Σύγχρονο Φως.

 

 

Φωτογραφία του Nikos Ktl.

Γερανεια Οροι

Μάθετε  εδώ τα μυστικά των Γερανείων http://www.topoguide.gr/hiking_on_geraneia.php

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτήν την μονοήμερη εξόρμηση από την Αθήνα στα Δυτικά Γεράνεια Όρη (Ακρωτήριο Ολμιών).  Προσφέρει απαράμιλλη θέα προς τον Κορινθιακό και το Σαρωνικό, καθώς και προς όλα τα γύρω βουνά. Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Πίσια, κάπως απότομα στην αρχή, αλλά σύντομα αρχίζουν αλλεπάλληλα  “μπαλκόνια” και πανέμορφα οροπέδια. Καθώς ανηφορίζουμε ομαλά προς την κορυφή Πίντιζα (1032 μ.) υπάρχουν πολλές πηγές, ένα ρεματάκι καθώς κι ένα περιφραγμένο κτήριο αναφερόμενο ως “καταφύγιο”. Από την κορυφή, με κιάλια, μπορεί κανείς να δει ανθρώπους να διασχίζουν τις γέφυρες του ισθμού! Και βεβαίως η χιονισμένη Ζήρεια (Όρος Κυλλήνη) κλέβει την παράσταση στο βάθος. Επίσης, ο Ακροκόρινθος, το αρχαίο κάστρο της Κορίνθου φαντάζει τόσο μικρό…

 

 

Τα Γεράνεια είναι οροσειρά η οποία εκτείνεται από την ανατολική Κορινθία μέχρι τη δυτική Αττική. Είναι πιθανότατα ένα από τα ομορφότερα βουνά πλησίον της Αθήνας. Ψηλότερη κορυφή τους είναι το Μακρυπλάγι, στα 1369 μ. Τα Γεράνεια είναι καταφύγιο για φυτά και ζώα. Η πανίδα τους χαρακτηρίζεται από μικρά θηλαστικά (τσακάλια, αλεπούδες, λαγοί κ.ά.) καθώς και πτηνά μεταξύ των οποίων και αετοί. Η βλάστηση χαρακτηρίζεται από τη χαλέπιο πεύκη, την κεφαλληνιακή ελάτη και τις δρύες. Η θαμνώδης βλάστηση δε, μετράει πάνω από 950 είδη και υποείδη, εκ των οποίων πολλά είναι σπάνια. Τα πλατάνια (στα χαμηλότερα υψόμετρα) οι βελανιδιές, οι μυρτιές και τα πουρνάρια έχουν κι αυτά τη θέση τους στο βουνό. Ειδικά τα πουρνάρια και οι κάποιοι μοναχικοί κέδροι σχηματίζουν πολύ όμορφες και αστείες μορφές. Τα Γεράνεια ανακηρύχθηκαν προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000.

Από γεωλογικής απόψεως, τα Γεράνεια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αποτελούνται από τα παλαιότερα πετρώματα της ευρύτερης περιοχής της Κορίνθου, κυρίως ασβεστόλιθο, ο οποίος διακόπτεται από ηφαιστειακά πετρώματα. Η ηλικία τους είναι Περμίου, δηλαδή 230-285 εκατομμύρια χρόνια από σήμερα. Τα Γεράνεια Όρη οφείλουν το όνομά τους, στους γερανούς που οδήγησαν τον Μέγαρο σε αυτά, για να σωθεί κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα (μυθολογία). Κατά τον Παυσανία, Γερανία ονομαζόταν η χερσαία απόληξη των Μεγάρων που μοιάζει με λαιμό γερανού. Στα Γεράνεια όρη πηγάζουν τα νερά του γνωστού νερού Λουτρακίου.

 

 

Είναι ένα κεφαλόβρυσο πολιτιστικής μνήμης, μια πολύτιμη κληρονομιά που παραμένει πάντα ζωντανή με την αθανασία της ομορφιάς της και που δεν παύει ποτέ να συγκινεί, να διδάσκει και να εμπνέει.

Πισια

 

 

Μαυρολίμνη

 

Αλκιονίδες

Video απο όλων τον ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Φωτογραφία του Nikos Ktl.

 

Φωτογραφία του Γιωργος Λάμπρου.

Φωτογραφία του Γιωργος Λάμπρου.

Φωτογραφία του Nikos Ktl.

 

Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια,με φρεσκότατο ψάρι Super Market,Camping,καφετέριες Beach Bar και πολλές διαδρομές γιά περπάτημα. Υπάρχουν υψηλού επιπέδου ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας.
Ο συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας δημιουργεί έναν ιδανικό χώρο διακοπών και χαλάρωσης σε ένα τοπίο απίστευτης φυσικής ομορφιάς.
 Η περιοχή γύρω και κοντά είναι ιδανική για outdoor activities όπως ποδηλασία, ορεινή πεζοπορία, βόλτα στα αξιοθέατα, και πολλά άλλα.
 Ο Σχοίνος σας περιμένει ακόμα και την μονοήμερη εκδρομή σας και η φύση θα σας ανταμείψει απλόχερα.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΧΟΙΝΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*